od sskorna v Úte 16. Bře 2010 15:29:45
Dobry den. Asi před dvěmi měsíci jsem do vyhledávače zadala ,,atopický ekzém´´ a hledala všechny možné informace ohledně jeho vzniku, prevence a léčby. Jako malé dítě jsem trpěla akzémy, ale po létech léčení homeopatiky, solí apod mi ekzém zmizel. Znovu se objevil okolo 15 let, v hodně velkém rozsahu. První mi začal na puse, šířil se na krk, klíční kosti a následně jsem měla i celé záda rozškrábané do krve. Po vyzkoušení všech možných léků a všeho možného zázračně zmizel.
Nyní mi je dvacet a studuji porodní asistentku. Před dvěmi měsíci se mi objevil ekzém prvně na puse, potom na krku a následně na rukách. Jsem zvyklá několikrát týdně sportovat, což přestalo být možné. Ve škole pod světlem zářivek ekzém taky nebyl nejpříjemnější, začala se na něj navazovat hromada jiných problémů a já neměla chuť už téměř na nic. Takže jsem seděla u počítače a hledala dostupné informace. Přečetla jsem snad všechny články, vyzkoušela velké množství kosmetiky. Až pak jsem si vzpoměla, že mě jako malé ´dítě koupali v soli. Nepříjemně to pálilo a neměla jsem to ráda. Začala jsem se zajímat o kosmetiku ze soli z mrtvého moře a dostupné solné jeskyně v Ostravě.
V solné jeskyni jsem si koupila sůl z MRTVÉHO MOŘE(je důležité aby byla z mrtvého moře)a krém na tělo se solí z mrtvého moře.
První dva dny jsem si dávala koupele se solí(250g na vanu) a na další dny jsem si vytvořila roztok, tak že jsem smíchala asi 5 lžic soli s asi 250ml vody a tím místa potírala. Rotzok jsem nechávala působit co nejdéle a potom místa opláchla vlažnou vodou a namazala krémem se solí z mrtvého moře. Na noc se mi hodně osvědčil COLD creme od AVENE (kosmetika je drařší ale na druhou stranu k nezaplacení, mají i sprchový gel pro atopiky).
Nejdůležitější je neleknout se prvotního velkého zhoršení ekzému. Taky sem mi ekzém hodne zhrošil,ale postupně se to bude zlepšovat. Hlavní je vydržet a místa potírat rotokem i po vymizení ekzému.
Nyní jsem konečně vyléčená. Přála bych to všem, proto jsem se taky zařekla, že napíšu tento článek.