zácpa

Povídání o nemocech, lécích, homeopatikách, hubnutí a dietách
Pravidla fóra
Vítejte na diskusním fóru Vše pro Zdraví, kde si můžete popovídat o svých problémech i zkušenostech. Odborné i laické články najdete v sekcích našeho informačního portálu - Diety a recepty - Nemoci - Léky - Jak fungují léčiva - Homeopatika - Bylinky - Očkování - Jak na hubnutí

zácpa

Odeslatod lucky v Čtv 30. Čer 2011 9:27:59

Dobrý den,myslíte že je dobré vyprazdńovat se při funkční zácpě vyvolávaným zvracením(myslím kartáčkem v krku apod...)?Zkoušela jsem to ale mám strašně podrážděný krk,žaludek a kazí se mi zuby :cry: .Nevíte jak s tou zácpou bojovat?!Jako třeba nějakou dietou nebo tak? :|
lucky

Re: zácpa

Odeslatod Dana84 v Stř 02. Lis 2011 11:29:28

Dobrý den, asi přesně nevím, co je to funkční zácpa, ale bratrovi pomohly kapičky, až si stěžoval, že chodí několikrát denně :lol: Nevím, jestli se to sem může, ale klidně se mi izvěte na mail ;-) dana.db@seznam.cz
Dana84

Odeslatod jarmila.bob v Úte 16. Dub 2013 9:52:33

Zvracení bych taky vyloučila... Už jenom kvůli činnosti samotné, pocitu v ústech a následném zápachu. Nejúčinnější je pohyb, spoustu vlákniny (dobré zkušenosti mám se švestkami) a hodně pít... Mně taky pomáhá ranní káva (slabá rozpustná s mlékem), ale znám lidi, co mají s kávou opačné zkušenosti. A pokud ani toto nezabere, tak se stavit v lékárně...
jarmila.bob

Odeslatod pepina v Pon 09. Lis 2015 22:55:59

Zvracení určitě ne! To to jídlo ani nestrávíš a budou ti chybět živiny. Navíc si podráždíš jícen a pusu.. Zkusila bych se poradit s lékařem na nějakou bylinku nebo přírodní projímadlo. Mně osobně na vyprazdňování pomáhají sušené štvestky a zelená káva (tato: http://cajova-zahrada.cz/detail-produktu/zelena-kava)
pepina

Odeslatod Mirkova v Čtv 18. Srp 2016 13:50:08

Na zácpu nelépe pomáhají probiotika. Rozhodně nemá smysl kvůli zácpě zvracet, budou ti chybět živiny a vyprazdňování bude ještě horší. Nacpi se probiotiky. je jich spousta, ale určitě najdeš taková která ti zaberou. Tak yjsem měla takové problémy dlouhodobě a už jsem v pořádku.
Mirkova

Odeslatod houbaR v Čtv 18. Srp 2016 14:43:06

Mirkova napsal:Na zácpu nelépe pomáhají probiotika. Rozhodně nemá smysl kvůli zácpě zvracet, budou ti chybět živiny a vyprazdňování bude ještě horší. Nacpi se probiotiky. je jich spousta, ale určitě najdeš taková která ti zaberou. Tak yjsem měla takové problémy dlouhodobě a už jsem v pořádku.

Mohu se zeptat co jste přesně užívala? Přesně jak píšete je jich spousta a tak bych si rád nechal poradit konkrétním tipem...
houbaR

Odeslatod houbaR v Čtv 18. Srp 2016 14:51:24

Mirkova napsal:Na zácpu nelépe pomáhají probiotika. Rozhodně nemá smysl kvůli zácpě zvracet, budou ti chybět živiny a vyprazdňování bude ještě horší. Nacpi se probiotiky. je jich spousta, ale určitě najdeš taková která ti zaberou. Tak yjsem měla takové problémy dlouhodobě a už jsem v pořádku.

Mohu se zeptat co jste přesně užívala? Přesně jak píšete je jich spousta a tak bych si rád nechal poradit konkrétním tipem...
houbaR

Odeslatod Mirkova v Sob 20. Srp 2016 14:27:41

Užívám Colon Dophilus http://www.pharmaagency.cz/humanni-produkty/e-shop.htm/prod_7/ Jsem s nimi spokojená.
Mirkova

Odeslatod Diego v Pon 20. Úno 2017 23:01:38

Zdarec se zacpou uz nejakou dobu bojuji a nevim si rady.Je to hruza nejit nekolik dni na zachod.
Diego

Odeslatod jenny v Pon 20. Úno 2017 23:06:05

No mě to vykládej,já s tím bojovala docela dlouhou dobu,projímadla jsem snad vyzkoušela všechny a pak mi známá doporučila dietlax a začala jsem chodit pravidelně.
jenny

Další

Zpět na Diskuze o nemocech, lécích, homeopatikách, hubnutí a dietách.