Leona napsal:Byla jsem minulý týden se svou dvouletou dcerou u doktorky, abych jí nechala očkovat proti klíšťové encefalitidě. Bylo to docela v poohodě, snad poprvé ani neplakala, když tí to píchli, paní dotorka mi řekla, že to bude nejspíš tím, že FSME-IMMUN má prej nějak lejzrem upravenou špičku jehly tak, aby to bylo právě co nejmín bolestivé. Paní doktorka mi řekla, že se můžou dostavit i nežádoucí účinky, jako je teplota, bolest hlavy, zvracení. Kupodivu, až téměř po týdnu se u Kristýnky projevily pouze známky únavy a byla nějaká taková náladová, ale celou dobu byla bez teplot nebo právě bez těch popisovanejch vedlejších účinků. Příští rok nechám snad oočkovat i manžela, letost je pryč na pracích v zahraničích, tak si bohužel ani léto s námi neužije
Tak to je fajn, že jste měli to očkování bez jakýchkoliv vedlejšíchů účinku. Já jsem taky nechala letost naočkovat děti, byly zatím jenom na tý první injekci a oba dva měli v noci zvýšenou teplotu. Ale dala jem jim fusekle s octem a za chvilku bylo po horečce. No radši přetrpim to, že plakali, když jsem jim na nohy dala studený fusekle, než aby pak byly nemocný z klíštěte