od Ruth v Pát 15. Črc 2011 12:09:41
Mám podobný problém jako jan.reiskup. Zjistili mi cholesterol kolem 6 a řekli, že jím špatné věci. Problém je v tom, že jsem si nebyla vědoma špatného stravování. Takže jsem přestala jíst i ty poslední potraviny, které obsahovaly více tuku (sýry, kuřecí maso, pečivo) a nahradila je větším množstvím zeleniny. 3 měsíce jsem nejedla nic jiného než ovoce, zeleninu, cottage, "polystyrenové" chlebíky, popř. suchary, a zhubla 15 kilo. Na další kontrole jsem jsem měla cholesterol zvýšený na 7,5! Doktorka řekla, že jsem určitě jedla ve fastfoodu a hranolky, maso, majonézy atd. a že jsem lhářka a když umřu, bude to jen moje vina. Prosím poraďte, čím to je? Dodržovala jsem životosprávu podle knížky na redukci špatného cholesterolu a teď je to ještě horší. Doktorka mi nevěří a nejeví o léčbu zájem (na dalším vyšetření mi už odmítla udělat krevní testy, že prý je jasné, že to mám ještě vyšší a že to nemá smysl). Mám kvůli cholesterolu problém s játry, objevil se mi atopický ekzém atd. Moje matka má celý život chol. kolem 9, teta kolem 8; to je ale doktorce úplně jedno. Už nevím, co mám dělat...