Cholestelor

Povídání o nemocech, lécích, homeopatikách, hubnutí a dietách
Pravidla fóra
Vítejte na diskusním fóru Vše pro Zdraví, kde si můžete popovídat o svých problémech i zkušenostech. Odborné i laické články najdete v sekcích našeho informačního portálu - Diety a recepty - Nemoci - Léky - Jak fungují léčiva - Homeopatika - Bylinky - Očkování - Jak na hubnutí

Cholestelor

Odeslatod VRoman v Čtv 10. Črc 2008 17:22:28

Dobrý den všem, koho trápí vys.cholestelor !!!
Je mi 35 let u doktora sem byl,když napočítám do 10ti tak to určitě bude.Před měsícem sem prodělal oční infark .Po všech těch vyšetření mi doktor zjistil ,že můj cholestelor je 7,8 .Má člověk šanci s tímto ještě něco dělat ? Existují nějaké čaje,nebo přídavkové vitamíny a hlavně ta strava to je něco...
Rád bych uvítal radu,recept prostě co se točí okolo tohoto. :roll:
Přeji krásný zbytek dne. s004
VRoman

Re: Cholestelor

Odeslatod petr-f v Čtv 06. Srp 2009 16:02:59

http://www.doktoronline.cz/muzi/clanek. ... kuse=1#dis

Zde to máš dobře řečeno, bez jakýchkoliv medikamentů. Petr
petr-f

Odeslatod bohunka74 v Stř 16. Pro 2009 10:03:02

DOBRÝ DEN.CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT JAK POSTUPOVAT NA SNÍŽENÍ CHOLESTELORU:JESTLY JE VYSOKÁ HODNOTA 5.47.JAK JE NA NĚJ DOBRÝ -ZELENÝ ČAJ.DĚKUJI
bohunka74

Odeslatod Alík v Pon 11. Led 2010 15:14:48

bohunka74 napsal:DOBRÝ DEN.CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT JAK POSTUPOVAT NA SNÍŽENÍ CHOLESTELORU:JESTLY JE VYSOKÁ HODNOTA 5.47.JAK JE NA NĚJ DOBRÝ -ZELENÝ ČAJ.DĚKUJI

Dobrý den,na snížení hladiny cholesterolu je dobré omezit veškeré živočišné tuky a nahradit je rostlinými nebo alespoň místo tatarky udělat zálivku z nízkotučného jogurtu,místo sádla dát rostliný olej,Nejíst uzeniny,ale ryby,ale NE olejovky ,atd.Vaše hodnota se pohybuje v normálu(až do 6,00).Jestli kouříte ,měla by jste přestat. Tím hladina také podstatně poklesne.Jde to snížit léky , na předpis nebo Vám poradí v lékárně . Mějte se hezky.
Alík

Odeslatod Kateřina J. v Pon 15. Úno 2010 17:17:33

Dobrý den je mi 19 let a zjistili mi v krvi vysoký cholesterol (7,25) mám strach jaký to má vliv na organismus a tak celkově prosim jak mam postupovat s dietami atd. Jak je důležitý v těle Triacylglycerol? Děkuji
Kateřina J.

Odeslatod Imer v Pát 21. Kvě 2010 0:59:36

Dobrý den. Docela mi pomohlo užívání lecithinu. Je volně k dostání.
Imer.
Imer

Odeslatod JohankaT v Stř 02. Úno 2011 18:25:46

Prospesne na snizeni cholesterolu jsou omega 3 nenasycene mastne kyseliny, obsazene v morskych rybach... jenze ty clovek neji asi tak casto jak by mel, takze je zapotrebi je doplnovat. Zvlast pokud je ohrozen vysokym cholesterolem, my ho mame v rodine... Ja uzivam MaxiCor, na doporuceni zname lekarky a zatim jsem ok, bere ho i otec a dsot se mu to zlepsilo ;)
JohankaT

Odeslatod Ruth v Pát 15. Črc 2011 12:09:41

Mám podobný problém jako jan.reiskup. Zjistili mi cholesterol kolem 6 a řekli, že jím špatné věci. Problém je v tom, že jsem si nebyla vědoma špatného stravování. Takže jsem přestala jíst i ty poslední potraviny, které obsahovaly více tuku (sýry, kuřecí maso, pečivo) a nahradila je větším množstvím zeleniny. 3 měsíce jsem nejedla nic jiného než ovoce, zeleninu, cottage, "polystyrenové" chlebíky, popř. suchary, a zhubla 15 kilo. Na další kontrole jsem jsem měla cholesterol zvýšený na 7,5! Doktorka řekla, že jsem určitě jedla ve fastfoodu a hranolky, maso, majonézy atd. a že jsem lhářka a když umřu, bude to jen moje vina. Prosím poraďte, čím to je? Dodržovala jsem životosprávu podle knížky na redukci špatného cholesterolu a teď je to ještě horší. Doktorka mi nevěří a nejeví o léčbu zájem (na dalším vyšetření mi už odmítla udělat krevní testy, že prý je jasné, že to mám ještě vyšší a že to nemá smysl). Mám kvůli cholesterolu problém s játry, objevil se mi atopický ekzém atd. Moje matka má celý život chol. kolem 9, teta kolem 8; to je ale doktorce úplně jedno. Už nevím, co mám dělat...
Ruth

Odeslatod alicerobert v Úte 05. Bře 2013 13:10:34

Děkuji ... Rád toto fórum moc, protože je velmi informativní ... s004
alice ---
alicerobert

Zpět na Diskuze o nemocech, lécích, homeopatikách, hubnutí a dietách.