Menstruační kalíšek

Povídání o nemocech, lécích, homeopatikách, hubnutí a dietách
Pravidla fóra
Vítejte na diskusním fóru Vše pro Zdraví, kde si můžete popovídat o svých problémech i zkušenostech. Odborné i laické články najdete v sekcích našeho informačního portálu - Diety a recepty - Nemoci - Léky - Jak fungují léčiva - Homeopatika - Bylinky - Očkování - Jak na hubnutí

Re: Menstruační kalíšek

Odeslatod Katja v Úte 27. Led 2009 5:53:33

Ahoj, mám kalíšek asi půl roku, je mi přes třicet, jsem po porodu, mám Lady cup, větší, ale zatím mi v silném dni nebo noci trochu protéká...v noci to řeším přidáním slabé látkové vložky, ve dne se snažím často vylévat a tím čistit i poševní vchod, ale zatím pořát špiním i když ne moc. Dnes se mi stalo, že se mi uvnitř pootočil a pak zajel příliš hluboko a na něco mi tlačil, že se mi udělalo špatně, ale je možné, že mám nějaké srůsty nebo tak něco. Méně mi protéká, když se mi podaří zavést jen na kraj a po přimáčknutí prstem jakoby vytlačit vzduch z pochvy....nemáte někdo ještě tip jak umístit kalíšek aby vůbec neprotékal?
Katja

Odeslatod anaa v Pát 29. Kvě 2009 16:03:21

Já tomu nerozumím :cry: vysvětlí mě to prosím, někdo, děkuji
anaa

Odeslatod lenka v Sob 29. Srp 2009 10:10:16

Supeeeeeeeeeeeeer!Holky je to paráda! Konečně normálně žijí. Koupil mi ho partner( Lady cup) a ja si teď svůj život bez kalíšků neumím představit. Osvobodila jsem se od věčného kontrolování, zda nejsem cítit. Kalíšek měním ráno a večer a díky tomu jíž nemusím myslet na to, zda mám s sebou venků dostatečnou zásobu vložek či tampónů. Je to opravdu mnohém lepší gigiena. Jsem čistá, voňavá a o menstruací ani nevím i když ji mam po porodů docela silnou. Jsem ještě začátečnice, Nasazují si ho ve vaně v podřepů s pomocí trochu intimního mýdla, a jde to hned. Zavádění je v podstatě stejné jako u tampónů. V první dny ho budete trošku cítit ale pak si na něj ani nevspomenete.Vložky a tampóny už nechci ani vidět. Pro začátek by možná bylo lepší si pořídit menší, bez vroubků. Všem doporučují. Investice se vám vrátí po třech měsících. V lékárnách je ještě nemají, musela jsem si ho objednat. Hodně štěstí.
lenka

Odeslatod windhorsewoman v Pon 07. Čer 2010 22:00:15

Menstruační kalíšek používám už dva roky. A neumím si představit, že bych se vrátila k vložkám.
K zavádění můžu doporučit tyto fotky: "www.vedomezenstvi.cz/zavadeni-menstruacniho-kalisku/"
windhorsewoman

Odeslatod Chalco v Pát 02. Črc 2010 11:47:48

Já kalíšek používat skoro rok, je fajn, akorát ze začátku, když je menstruace silná a já delší dobu sedím tak protéká. Protože mi sklouzne hloub .... Takže první 2 až 3 dny používám ještě vložku. Ale nedám na něj dopustit, jen jsem si z počátku musela zvyknout na jiný systém ,, přebalování " :-)

Naposledy oživil Anonymous v Pát 02. Črc 2010 11:47:48
Chalco

Předchozí

Zpět na Diskuze o nemocech, lécích, homeopatikách, hubnutí a dietách.