Menstruační kalíšek

Povídání o nemocech, lécích, homeopatikách, hubnutí a dietách
Pravidla fóra
Vítejte na diskusním fóru Vše pro Zdraví, kde si můžete popovídat o svých problémech i zkušenostech. Odborné i laické články najdete v sekcích našeho informačního portálu - Diety a recepty - Nemoci - Léky - Jak fungují léčiva - Homeopatika - Bylinky - Očkování - Jak na hubnutí

Menstruační kalíšek

Odeslatod ... v Ned 13. Dub 2008 19:09:00

Máte někdo osobní zkušenost s menstruačním kalíškem? Něco jsem si přečetla na netu. Ale osobní zkušenost nikdo neměl.
...

Re: Menstruační kalíšek

Odeslatod Květa v Pon 14. Dub 2008 10:20:58

Obrázek

"Proč je lepší než běžné hygienické vložky/tampony?
Menstruační kalíšek je zvonovitého tvaru z měkkého antialergenního silikonu je přibližně 5 cm dlouhý. Ppoužívá v průběhu menstruace a sbírá odtékající menstruační krev. Po jeho zavedení do pochvy se neprostupně zformuje proti poševním stěnám, což umožňuje, aby menstruační krev stékala do kalíšku bez jakéhokoliv prosakování a doprovodných zápachů. Obsah jednoho menstruačního kalíšku je přibližně 30ml menstruační krve. Menstruační kalíšek nemusíte vyprazdňovat častěji, než je běžná výměna hygienických vložek nebo tamponů. Menstruační kalíšek po vyjmutí a následném omytí zvovu používáte.
Už žádný zápach!
Díky zcela hladkému povrchu menstruačního kalíšku nemají bakterie možnost se usadit na jeho povrchu. Tím, že přestanete používat vložky nebo tampony se zcela zbavíte nepříjemného zápachu."

Já mám s kalíškem velmi dobrou zkušenost. Používám jej půl roku. Žádný problém s ním nemám. Je to velmi praktické. Jen to vyprazdňování je trošku méně pěkné na oko.
Květa

Odeslatod __?__ v Pon 14. Dub 2008 15:26:33

no to je ale s006
__?__

Odeslatod Kájka v Stř 30. Dub 2008 17:06:35

To snad ani neni mozný ne? A z jakýho je to matrošu? Víte o tom něco bližšího? joker
Kájka

Odeslatod Bohulka v Sob 09. Srp 2008 7:35:21

Kalíšek mám přes rok a jsem maximálně spokojená!!! Nesmrdí to, zbavila jsem se mykoz, vůbec necítím, že ho mám.... Zpočátku jsem mu vůbec nevěřila a přišlo mi to nechutný, jenže tampony nesnesu a s vložkama jsem trpěla. kalíšek to vše vyřešil ;) -opravdu mohu jen dopotučit!!!! :!: :!: :!:
Bohulka

Odeslatod kix v Pon 25. Srp 2008 20:22:07

Kájka napsal:To snad ani neni mozný ne? A z jakýho je to matrošu? Víte o tom něco bližšího? joker

Ale je to možný a ta paní, co to vymyslela, by zasložila Nobelovu cenu. Je vyrobený z antialergenního lékařského silikonu. joker
kix

Odeslatod kačka v Stř 22. Říj 2008 15:47:06

Ahojte, mate s tím někdo nějakou zkušenost......chtěla bych si to zakoupit, ale nejsem 100% přesvědčená o funkčnosti :D
kačka

Odeslatod Štefinka v Pon 03. Lis 2008 21:58:15

:oops: ahojtee))**__taky bych rada o tom neco vedela...dejte kdzytak vedet s001 muze to byt dobra vec..nemyslite..tak se podelte o info :!: :!: diky mejte se klasne holkyy :P
Štefinka

Odeslatod Mrk v Sob 08. Lis 2008 17:09:00

A jak ho vydelavas?
Mrk

Odeslatod Kočka v Ned 09. Lis 2008 15:10:55

Mám za sebou první menstruaci s LC. Nejdříve mi vyjížděl, pak protékal a při zavádění se mi nechtěl otevřít. Po 1,5 dni jsem přišla na to jak ho zavádět. Zavádím ho v sedě, kdy přeložený ho zavedu jen po okraj a ještě venku nechám rozvinout. Zasunuji ho už otevřený při uvolněných svalech až se jemně pohne mezi prsty a protočí se. Je lepší ho zavádět ukazováčkem a prostředníkem, než palcem a ukazováčkem, protože pak není nakřivo a netlačí dole. Ojku jsem ustřihla hned. Neprotéká a v místě zavedení cítím jen jemný tlak. Vyndavám ho přimáčknutím prstem z boku kalíšku až zruším podtlak a pak ho za konec v rovné poloze vyndám.
Kočka

Další

Zpět na Diskuze o nemocech, lécích, homeopatikách, hubnutí a dietách.